A költemény örömforrás, a verselés élménynyújtás

2019.04.12. 14:30

Versmaraton négy órán át Baracson!

Versmaratont tartani ma már minden kultúrával foglalkozó intézmény számára szinte kötelező. A mezőföldi településen az ilyen jellegű rendezvénynek már évtizedes hagyománya van.

V. Varga József

Évtizedes hagyománya van a baracsi versmaratonnak

Fotó: GA

Akik Baracson az első versmaratont létrehozták, ma már hagyományőrzőként térnek vissza a könyvtár programjára. A négyórás versfolyam mozgósítja a község minden korosztályát – mondta el lapunknak a könyvtári szervező, Gárgyán Attiláné és az iskolások mozgósítója, Ujvári Csilla. Verselnek az óvodások, az alsó- és a felső tagozatosok, a középiskolából visszatérő volt diákok, a tanárok és a nyugdíjasok is.

Évtizedes hagyománya van a baracsi versmaratonnak
Fotó: GA

A versmondók egymást hallgatják, így folyamatosan közönség előtt zajlik a szavalás, egy-egy ilyen jellegű program alkalmával a faluközösség is épül. A verselés komplex élménynyújtás, az egészséges lelki fejlődés kibontakoztatója, érzelmet alakít és az érzelmi intelligenciát fejleszti. A vers örömforrás, mely hatalmas belső energiákat mozgósít, ennek a jegyében tartják évről évre a településen a versnapot a költészet napja előtt tisztelegve – tették hozzá a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában