Fejér Megyei Diáknapok

2019.04.15. 07:35

Motivációt jelent a fesztivál a diákoknak

A hagyományos művészeti ágak mellett az út- és formakeresőkre is kíváncsian figyeltek a hétvégén lezajlott Fejér Megyei Diáknapok zsűritagjai. A formákat leginkább a sótájm kategória fellépői és az összművészeti tárlat kiállítói bontogatták.

Majer Tamás

A fehérvári Hermann-zenesuli a kórusának is (!) köszönheti a fesztiváldíjat

Fotó: Igari Balázs

A nézők kezét húzta a szatyor – benne bőrcipő, koptatott farmer, tunika –, de ezzel nem törődtek. Arról van szó, hogy a diáknapok talán legpörgősebb, a sótájm elnevezésű kategóriájának színpadát a pláza középére állították be a szervezők. Hadd kapjon a fejéhez a vásárlóközönség a középiskolások előadásait látván. Az ötlet működött, sokan időztek el hosszasan a diákokon ámulva. Sok ifjú és csapat lépett föl itt modern tánccal, de slam poetry-előadó és légtornász csapat is szórakoztatott. Azaz utóbbiak a Palotai úti gyalogos hídnál mutatták be artistatehetségüket.

A fehérvári Hermann-zenesuli a kórusának is (!) köszönheti a fesztiváldíjat
Fotó: Igari Balázs

Egy táncospár előadását értékelve Szakál Attila koreográfus, zsűritag arról beszélt, hogy klassz motivációs erő a diáknapok a fiatalok számára! A lényeg olykor nem is a színpadi teljesítményen van, hanem az azt megelőző felkészülési folyamatban rejlik.

A képző-, nép- és iparművészet, illetve a fotó, film és új vizuális kísérleti műfajok, valamint a médiakommunikáció kategóriák alkotásaiból szombaton nyílt izgalmas tárlat a Művészetek Házában. Gondolják el, ha egy kartondoboz durva papírjából piciny darabkák kivágásával készül portrékép, nos, az formabontó.

A vasárnapi gálán – hol a legjobbak léptek fel újra – osztották ki a díjakat, köztük a fesztiváldíjat is, amelyet idén a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium érdemelt ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában