Szabad és sokszínű

2019.04.06. 12:00

Közel kilencven alkotás érkezett a Fejér Megyei Tárlatra

Négy díjat adtak át a Fejér Megyei Tárlat megnyitóján, amelyet pénteken tartottak a Csók István Képtárban.

Bokros Judit

A közönséget a Szent István Király Múzeum megbízott intézményvezetője, Pokrovenszki Krisztián köszöntötte, aki elmondta: a kétévente, Dunaújvárosban és Fehérváron felváltva megrendezett tárlatra 86 művész adott be alkotást. Ez több mint a legutóbbi, négy évvel ezelőtti fehérvári kiállításra beérkezett művek száma.

A díjazottak balról jobbra: Páhi-Fekete Noémi, Varga Gábor Farkas, Tábori Csaba (Várnai Gyula nem tudott eljönni)
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Tanka Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében az értékek, a művészet fontosságát hangsúlyozta, majd Pataki Gábor művészettörténész nyitotta meg a tárlatot, annak sokszínűségét, a művészek kísérletezőkedvét hangsúlyozva. Mondandóját azzal zárta: „Csak így tovább!”

Kortárs alkotók, így Horváth János képzőművész is kíváncsi volt a kiállításra
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A megnyitón adták át a szakmai zsűri által odaítélt díjakat, amelyeket a támogatóknak köszönhetően oszthattak ki.

 

A dunaújvárosi önkormányzat díját Várnai Gyula kapta, a Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány díját Páhi-Fekete Noémi vehette át, a megyei önkormányzat díját Tábori Csabának ítélték oda, a fehérvári önkormányzat díját pedig Varga Gábor Farkas érdemelte ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában