XXVI. Nyugdíjas Ki mit tud?

2019.04.01. 16:30

Ki korán kelt, gálát lelt a Vörösmartyban

Színházi két felvonással zárult vasárnap délelőtt a XXVI. Nyugdíjas Ki mit tud? A műsorba beválogatott 27 fellépő telt házban tette varázslatossá a hallgatóság délelőttjét.

Sági Zoltán

A Ki mit tud? műsor első felvonásában a népi varázslaté volt a szín

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az évtizedek alatt a népszerűségéből mit sem vesztő rendezvényre idén 112 jelentkező érkezett, akik közül 3 elődöntő során válogatták ki a gálaműsorba bekerülőket. A szervezők a gálára beválogatottakat úgy osztották szét a szünet előtti és utáni „félidőkre”, hogy az elsőben a népi ihletettségű produkciók, míg a másodikban a jegyzett szerzőkhöz köthető produkciók jelentek meg. A különdíjakat az első felvonás végén Dienesné Fluck Györgyi és Vargha Tamás adták át Nagy Bálintnak, Farkas Ottóné Böbének és Gabrovits Pálnak.

A Ki mit tud? műsor első felvonásában a népi varázslaté volt a szín
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A blokk utolérhetetlen báját adta, ahogyan a nyugdíjas előadók a népdalokban megbúvó pajzánság remekeit egy élettapasztalat birtokában énekelték elénk. Kedves felvezetést adott ehhez a rögtön az első produkciót megakasztó malőr: a gitáros előadó elfelejtett egy apró eszközt, amelyért ki kellett sietnie a színpadról. Hölgy partnere türelmesen várt rá, mire a nézőtéren hátul egy nyugdíjas férfi hang megjegyezte: „Azzal a szerszámmal csak a baj van.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában