Gratulálunk!

2019.04.29. 14:27

Fehérvári zenei duó sikere a XIV. Országos „Alba Regia” Kamarazene Versenyen

Hétvégén hirdették ki a kétnapos, XIV. Országos „Alba Regia” Kamarazene Verseny eredményét.

Bokros Judit, ÖKK

Verő Johanna és Beke Barnabás első díjat vehetett át

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az esemény helyszíne a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola volt, ahol péntektől léptek zsűri elé a diákokból álló formációk. A versenyre összesen 29 iskola nevezett, 41 kamaracsoporttal. A zsűrit Kalló Zsolt hegedűművész, Drahos Béla fuvolaművész és Dezső Marianna zongoraművész alkotta. Kalló Zsolt értékeléséből kiderült: sok színes produkciót hallhattak, köztük igen kiemelkedőekkel. A felkészültségben volt különbség, akár egy csoporton belül is. Hozzátette, hogy azok a csoportok voltak sikeresebbek, amelyeket hasonló korú, hasonló tudásszintű diákok alkottak.

Verő Johanna és Beke Barnabás első díjat vehetett át
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fiatalokat három kategóriában – „A”-duó, „B” – trió, kvartett, „C”-kvintett, szextett, szeptett, oktett – értékelték, első, második és harmadik díjjal. A duó kategóriában fehérvári siker született: Verő Johanna (fuvola) és Beke Barnabás (zongora) a Hermann diákjaiként nyertek. Felkészítő tanáraik, Acsai Sándorné és Kovács Éva Mária különdíjat kaptak felkészítő munkájuk elismeréseként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában