Öt település iskolái adták a mezőnyt

2019.04.30. 07:02

A népdaléneklés öröme hozta össze idén is a mezőnyt Pusztaszabolcson

E hétvégén szervezték meg 16. alkalommal a tankerületi népdaléneklési versenyt a József Attila Általános Iskolában.

Sági Zoltán

A népdaléneklés öröme hozta össze idén is a mezőnyt Fotó: KZs

Boros Ildikó zenepedagógus, az általános iskola énektanára idén is Kodály Zoltántól választott mottót: „Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is.” E gondolat jegyében képviseli Pusztaszabolcs kezdettől a nagy sikerű versenyt, befogadva a környékbeli településekről érkező, népdalt éneklő gyermekeket is. Rácalmás, Martonvásár, Adony és Iváncsa mindig a fellépők között szerepel, a fiú énekesek száma pedig évről évre nő. A helyi Kulturális Értékmentő Egyesület Csányiné Pergel Andrea elnökkel az élén szívén viseli a rendezvényt, támogatást nyújt, díjakat, emléktárgyakat oszt ki, amelyek valamilyen módon mindig kapcsolódnak a néprajzhoz is.

A népdaléneklés öröme hozta össze idén is a mezőnyt Fotó: KZs

Az idei év meghívott vendégei az eredményhirdetés szünetében szórakoztatták a gyerekeket. Csicskovicsné Pável Anikó óvónő ízes népmesét mondott, Tausz-Tóth Mariann énektanár pedig kobozkísérettel énekelte a közönséggel a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt. Az 1. korcsoportban Sebestyén Rebeka lett az első, a 2. korcsoportban Cseresznyés Zoltán, a 3. korcsoportban Végh Viktor, a 4. korcsoportban pedig Dombrovszki Tamara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában