Április 10-én indul a versengés

2019.03.19. 12:30

Költők indulhatnak a Vajda-díjért

A költőknek idén is lesz alkalmuk elnyerni a Vörösmarty Társaság és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület által 2013-ban alapított Vajda János-díjat.

Bokros Judit

Forrás: Pixabay

Az alapítók az április 11-i költészet napja előtt akartak méltóképpen tisztelegni a kiírással. Azóta minden évben a jeles napon vagy azelőtt rendezik a versenyt a Vörösmarty Társaságnál. Idén április 10-én, szerdán 17 órakor kezdődik a versengés, amelyre Fejér megyei lakhellyel rendelkező, 18. életévüket betöltött szerzőket várnak, akik az elmúlt két évben nem nyerték el a díjat. A költőknek az adott napon és időben meg kell jelenniük a társaság Kossuth utcai termében, hogy ott felolvassák vagy felolvastassák kiválasztott költeményüket. A művekre a közönség szavaz, s az első három legtöbb voksot kapott alkotást a második körben ismét elő kell adni. A nyertes kiléte a második szavazás alapján dől el. A szerencsés szerző a pénzjutalommal járó Vajda-díjat az Ünnepi Könyvhét fehérvári megnyitóján veheti majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában