regisztrációhoz kötött

2019.03.12. 16:00

Ingyenes városnéző séta lesz Fehérváron – A márciusi ifjak nyomában

Ismét egy tartalmas sétára invitál mindenkit március 16-án, szombaton a Tourinform Iroda.

feol.hu

Az Országalma is titkokat rejt: a török időkben jégverem és börtön is volt alatta

Fotó: FMH Archív

Az érdeklődők az 1848-49-es forradalom és szabadságharc székesfehérvári eseményeinek nyomába erednek, és a különböző helyszíneken fedezik fel a városunkban történt eseményeket. A séta az Oskola utca 2-4 szám elől indul március 16-án, szombaton 14 órakor. Ingyenes program, de ugyanakkor regisztrációhoz kötött, melyet a következő elérhetőségen lehet megtenni:

a 06-22/537-261-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen.

A program során az Oskola utca – Fekete Sas Szálló – Fő utca – Romkert – Városháza útvonalat járják be a résztvevők és ismerkednek meg a korabeli város történetével és a reformkor időszakával.

Mit rejt az idegenvezetés?

Hogyan jutott el a város lakossága a forradalmi eszmékig? Milyen volt a város kulturális és társasági élete? Vajon milyen közegbe érkezett a pesti forradalom híre, és milyen fogadtatásra talált a fehérvári lakosság körében?

A reformkori Székesfehérvár története és a ’48-as márciusi forradalom helyi eseményei kerülhetnek testközelbe a fehérvári Tourinform Iroda forradalmi sétáján. Kiss Erika idegenvezető másfél órás kalauzolásában kereshetik fel az érdeklődők a forradalmi események helyszíneit, hogy együtt emlékezzenek meg a korszak meghatározó alakjairól – írja a szekesfehervar.hu

Vezető képünk archív felvétel, illusztrációként szolgál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában