A legfelső polcokig

2019.03.01. 07:10

Az Alba Fehérvár játékosai népszerűsítették az olvasást

A Vörösmarty Mihály Könyvtár minden eszközt megragad, hogy népszerűsítse az olvasást. Ez alkalommal az Alba Fehérvár kosárlabdázói, Lóránt Péter és Peringer Balázs, illetve az Alba Fehérvár KC kézilabdázói, Temes Bernadett és Györkös Rebeka volt a meghívott vendég, hogy segítségükkel minél több fiatalhoz eljusson az üzenet, olvasni jó.

Palocsai Jenő

Az a jó, ha hamar betelnek a frissen kiállított olvasójegyek

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kicsit felbolydult a könyvtár megszokott csendes és nyugodt légköre, amikor tegnap kora délután fiatal sportolók beléptek a felnőtt kölcsönzői részlegbe. A könyvtár rendjét azonban nem zavarták meg, így első lépésként beiratkoztak, és csak az érvényes olvasójeggyel léphettek a könyvekkel terhelt polcok közé.

Bár különböző sportágak képviselői böngésztek a tudás templomában, abban nagy volt közöttük az egyetértés, hogy az önéletrajzi művek a legérdekesebbek. Azok, amik élsportolók pályáját mutatják be a mai sportolóknak, illetve sportot kedvelőknek.

A könyvtárt képviselő Horváth Hella azt mondta:

– Szeretnénk kedvet csinálni minden érdeklődő számára a könyvtárlátogatáshoz. Sokrétű a kínálat, ezért biztos vagyok abban, hogy mindenki talál magának olvasnivalót ezek között a falak között.

Az a jó, ha hamar betelnek a frissen kiállított olvasójegyek
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A sajtóreferens szerint az érdeklődés a könyvek és a könyvtár iránt hullámzó, de az jól megfigyelhető, hogy jellemzően a gyerekek és az idősebb korosztály képviselői lépnek be a leggyakrabban az ajtón és az aktív, 30-40 év körüliek olvasnak a legkevésbé.

Ahogy Temes Bernadett, az Alba Fehérvár kézilabdázója fogalmazott, mindig mindenki a telefonját nyomkodja, és most, hogy belépett a könyvtárba, döbbent rá, hogy neki sokkal többet kellene itt lennie és olvasnia. Ő is szokott olvasni, és gyakran csalódott filmekben, mert olvasni nagyobb élmény volt.

Lóránt Péter fehérvári kosaras könnyen leemelte a legfelső polcok féltve őrzött darabjait is. Az Alba Fehérvár sportolója elmondta, hogy ő még annak a generációnak a tagja, amely okostelefon nélkül nőtt fel, így a hosszú utakon sokat olvasott. Nagy krimibolond, de mást is szívesen fellapoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában