hogy ne csak az árnyoldalát lássák

2019.03.04. 10:00

A Károlyi-kastély nem csak kulturális központ, de a gasztronómiának is színhelye

Harmadik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Károlyi-kastélyban a Gasztro Akadémiát. A rendezvény szervezője az a szállodalánc volt, amely a kastélyban működő hotelt és éttermet üzemelteti.

B. Kiss László

Károlyi Angelica, Gianni Annoni és Goda Gábor nyitotta meg a szombati programokat

Fotó: B. Kiss László / Fejér Megyei Hírlap

Pénteken, az első napon vendéglátást tanuló fiatalok vettek részt a programokon, melyek között például ételfotó kiállítás és interaktív főzési bemutatók is szerepeltek. A cél – miként azt Varga Gergely, a Károlyi-kastély séf­je lapunknak elmondta – az volt, hogy motiválják a fiatalokat, és azok, megfogalmazása szerint, ne csak a vendéglátás árnyoldalait lássák, hanem megannyi szépségét is.

Szombaton a meghívott vendégeket – Károlyi Angelica mellett – Gianni Annoni, a gasztronómiában jártas televíziós műsorvezető köszöntette, aki elmondta: törekedni kell arra, hogy ne komplikáljuk túl az ételeket, s ne fedjük el az ételek valódi ízét.

Károlyi Angelica, Gianni Annoni és Goda Gábor nyitotta meg a
szombati programokat
Fotó: B. Kiss László / Fejér Megyei Hírlap

A második nap nyitányaként egyébként egy szegedi séf, Goda Gábor mutatta be, miként készül a Tisza-parti halászlé, s a túrós csúsza, a klasszikus páros. A meghívottak a nap folyamán megismerkedhettek a kastély éttermének beszállítóival is.

Konyhájukon igyekeznek minél több helyből, illetve a környékről származó alapanyagot felhasználni. Így például a faluból szerzik be a sajtot vagy éppenséggel az ecetet, Mórról pedig a bort. A helyi termékek még nagyobb arányban történő felhasználásnak az szab gátat, hogy – például zöldségből – csak a szezonban van kínálat, de akkor sem feltétlenül elégséges mennyiségben – tudtuk meg Varga Gergelytől, aki 2015 óta főz a Károlyi-kastélyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában