Textilek, rajzok, kerámiák kiállítása a diákoktól

2019.02.05. 07:10

Újabb erős Tóparti tárlat nyílt

Némelyik modell majd’ leesik a képről, annyira profi a kivitelezés – megint van mit nézni a Tóparti Szakgimnázium művészetis növendékeinek tárlatán.

Bokros Judit

Évről évre jó látni, mit és hogyan alkotnak a diákok

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban évről évre hagyomány a kiállítás a művészeti tagozaton tanuló diákok alkotásaiból. A fiataloknak nagy lehetőség ez a megmutatkozásra, a közönség pedig láthatja, milyen munka folyik az intézményben, hogyan, milyen feladatokon keresztül csiszolódnak a művészpalánták.

A tagozat vezetőjétől, Végvári Beatrixtól megtudtuk: a leadott műveket ugyan szűrik, de a cél az, hogy lehetőleg minden évfolyam minden tanulójától szerepeljen egy-egy mű. A kiemelkedően alkotóktól azonban bekerülhet több is.

A rendezéskor nem évfolyamok szerint, hanem feladattípusonként, a művek méretétől függően teszik ki az alkotásokat. A diákok jellemzően csoportonként és szaktanáronként mutatkoznak meg. Fontos láttatni, mi történik a rajzórákon, vagy a szakmai műhelyekben, a grafika-, a textil- és a kerámiaórákon – mondta el a művésztanár, aki a sok látványos munka között felhívta a figyelmet például a kisméretű textiltáskákra, az újrahasznosított anyagból készült ruhákra. Kiemelte a kerámiákat és a második évfolyam pasztellel, illetve szénnel készült tanulmányait is. Persze, lehetne még sorolni. Meg nézni, hiszen a sokszínű kiállításon jól megmutatkozik a gyerekek kreativitása, technikai tudása. Figyelmet követelnek a modell után készült képek, a plakát- és csomagolástervek, a textiltervek, anyagkísérletek.

Évről évre jó látni, mit és hogyan alkotnak a diákok
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A tárlatot hétfőn délután diákok, szülők, tanárok körében, ünnepélyes keretek között a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs nyitotta meg az igazgató, Vizi László Tamásné köszöntő gondolatai után. Mindketten rámutattak a gyerekek tehetségére és a mesterek munkájának fontosságára is.

A kiállítás február 15-ig, hétköznap látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában