Gyerekvilág

2019.02.28. 15:00

Panírozás és kuckózás Fehérváron – A közös alkotás öröme is átélhető

Két kreatív foglalkozásra hívjuk fel a gyermekes családok figyelmét.

Bokros Judit

Színes festékre minden bizonnyal szükség lesz majd

Fotó: pixabay.com

Az egyiket most szombaton tartják a Szent István Király Múzeum Új Magyar Képtárában. A Papírfarsang a Papír Panírral című eseményen a nagyobb gyerekek önállóan is alkothatnak, a 10 éven aluliakat szülői kísérettel várják. A 15 órakor kezdődő programon a pécsi Papír Panír művészcsoport segítségével tartanak színház- és képzőművészeti alapokra építő, élménypedagógiai műhelyfoglalkozást. Lesz maszkkészítés, óvatos képtári diszkó és pszichodráma is, mesékkel. Bejelentkezés a [email protected] címen. A másik kreatív ajánlat már a jövő hétre vonatkozik. RE-Kreatív Kuckó néven új, ingyenes foglalkozássorozat indul a Rác utcai Mesterségek Házában március 9-én, szombaton 15 órától.

Színes festékre minden bizonnyal szükség lesz majd
Fotó: pixabay.com

A program házigazdája Tóth Eszter, aki minden hónapban várja az általános iskolás korú, 6–14 éves gyerekeket és családjukat a kreatív délutánokon. Különféle anyagok felhasználásával még különlegesebb tárgyak készülnek majd. A kuckó elsődleges célja az, hogy a családok megtapasztalják az együtt töltött idő, az együtt alkotás örömét és értékét, amire manapság igen kevés idő jut. A foglalkozás kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy megélhessük mindezt, így érdemes kihasználni a lehetőséget. Az első alkalom 9-én 15–16 óra között lesz, a következőre a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VI. Országos Hétvégéjén április 7-én, vasárnap 10.30– 11.30 között kerül sor. A foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött: jelentkezni a [email protected] e-mail-címen lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában