Nem vesznek el a tehetségek

2018.12.08. 08:00

Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyt tartottak

Pénteken kora délután kezdődött a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny a Barátság Háza legfelső emeletén.

Palocsai Jenő

Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Az eseményt lázas igyekezet és izgalom előzte meg, nem lehetett tudni, hogy az ifjú tehetségek vagy szüleik izgultak jobban a zsúfolt teremben.

Juhász Zsófia, az intézmény vezetője nyitotta meg a területi válogatót.

Mint elmondta, nemcsak azért lehetünk büszkék erre a versenyre, mert a névadó, Pesovár Ferenc negyed évszázadig a székesfehérvári István Király Múzeum néprajzos osztályvezetője volt, hanem azért is, mert ez egy több ezer főt megmozgató kulturális minősítő. Az első alkalommal 18 produkció állhatott a Major Lászlóné Kati, Vakler Anna, Németh István és Varró János alkotta zsűri elé.

Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Természetesen nem csupán a megyeszékhelyen van területi előválogató, hiszen január 18-án Dunaújvárosban, január 30-án Tordason lesz hasonló megmérettetés. A február még sűrűbb lesz, hiszen 8-án Aba, 15-én Bicske, 20-án pedig Mór ifjú énekesei adhatnak számot tudásukról.

Az utolsó február 22-én lesz, a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. Ezekre még lehet jelentkezni január 10-ig. A megyei döntő 2019. március 1-jén lesz, délelőtt fél tízkor a sárbogárdi József Attila Művelődési Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában