Ilyen esemény még nem volt a település életében

2018.09.07. 07:15

Átadták az első Vas Gereben-ösztöndíjakat Enyingen

Hogy miért fontos ez az esemény? Azért, mert a pályázó enyin­gi gyermekek, diákok, hallgatók visszajelzést kapnak arról, hogy amit csinálnak, az jó; s mindez arra ösztönzi őket, hogy ne hagyják abba a tehetségüket megcsillogtató tevékenységet.

Szanyi-Nagy Judit

Fuvolajátékával mindenkit elvarázsolt az egyik ösztöndíjas, Nyirádi-Ángyán Bálint

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

De azért is fontos ez az ösztöndíj, mert a családoknak nagy segítséget jelent – köszöntötte a megjelenteket Viplak Tibor polgármester, aki arra is kitért, hogy ez a támogatás egyben nagy felelősség is. Hiszen a gyermekek, akik ezt elnyerték, vagy szociális helyzetük miatt érdemelték ki a patronálást, vagy mert nagy tehetséggel rendelkeznek: egyikük kiváló tanuló, másikuk a sportban erős.

Fuvolajátékával mindenkit elvarázsolt az egyik ösztöndíjas, Nyirádi-Ángyán Bálint
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Az átadóünnepségen azt is megtudhattuk, hogy az ösztöndíj egy pályázat keretében valósult meg; a sikeres pályázók húsz hónapon át jogosultak a támogatásra, melyért cserébe félévente számot kell adniuk munkájukról, motivációjukról. Látva a díjazott fiatalok arcát, a teljesítmény ezt követően sem marad el.

 

Oklevelet vett át Balássa Zsófia, Bálint Sára, Balogh Rubina, Barka Péter, Ember Bálint, Gyutai Lívia Andrea, Horváth Lili, László Zsófia, Megyeri Gábor János, Nyikos Veronika, Nyirádi-Ángyán Bálint, Raffael Marcell, Raffael Zsuzsanna, Stibi Milán, Szávai Amina, Takács Petra, Tóth Laura, Varga Marcell, Varga Viktor és Vass Norbert József. SzNJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában