Barzsó Irén kiállítása

2018.09.19. 07:05

A természet, a fény játéka és csendéletek Agárdon

A víz, a fény játéka és a természet Barzsó Irén minden alkotásában megjelenik. Az amatőr festőművész tárlata az Agárdi Közösségi Házban nyílt meg.

S. Töttő Rita

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Barzsó Irén tájképeiből, csendéleteiből nyílt kiállítás az Agárdi Közösségi Házban. Az alkotások a természet szeretetéről, a belőle áradó nyugalomról tanúskodnak, amelyekről maga az alkotó vallott a Fejér Megyei Hírlapnak.

Barzsó Irén hét éve kezdett el festészettel foglalkozni, Nógrádi Katalin festőművésznél tanult Pusztaszabolcson. Több egyéni és csoportos kiállítás után érkezett, hogy bemutatkozzon az agárdi közönségnek. A víz, a virág, a fény a művek jelentős részénél megjelenik. Nem véletlenül, az alkotó számára ezek a témák jelentik az örömöt, a megnyugvást.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

- Vannak köztük valós helyszínek, de gyakran ötvözöm a valóságot az elképzeléseimmel – árulta el a festőművész, milyen megfontolásokat követően kerül az olaj a vászonra. – Nagyon szeretem a csendéleteket, a virágokkal készült darab például direkt erre az alkalomra készült – mutat a bejárattal szemben az egyik festményre az alkotó. – A természet, láthatóan, nagyon közel áll hozzám...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában