A Lamberg-kastély ad otthont a tárlatoknak

2018.08.24. 16:00

Két kiállítás nyílt Móron

A móri kulturális élet központjában, a Lamberg-kastélyban nyíltak kiállítások.

Palocsai Jenő

A fotós és a vőfély a megnyitón. Régóta dolgoznak már együtt Fotó: Hrubos Zsolt

Kovács Gergő, a Lamberg-kastély Kulturális Központ igazgatója, majd Fenyves Péter, Mór város polgármestere köszöntötte Tóth Gábort, a kiállító amatőr fotóst és a munkájára kíváncsi érdeklődőket. A megnyitóra Eisenberger Zsoltot kérte fel, a tájképeket, portrékat és rendezvényeket fényképező fiatal művészt. Az ünnepi beszédből kiderült, hogy milyen hosszú utat járt be Tóth Gábor, mire eljutott a Szmena-tól a digitális fényképezőgépig. Folyamatosan képzi magát, tanulja és műveli a fotós szakmát. Nagy tervei között szerepel egy bármikor használható stúdió, ami lehetőséget biztosítana a család- és termékfotózásokhoz. Rendszeres résztvevője a „Mór a fotósok szemével” sorozatnak is, de ez az első önálló kiállítása, ami egészen szeptember végéig megtekinthető.

A fotós és a vőfély a megnyitón. Régóta dolgoznak már együtt
Fotó: Hrubos Zsolt

Pár perccel később újabb kiállítást nyitottak meg. Ezúttal is az intézmény vezetője, Kovács Gergő köszöntött mindenkit, majd átadta a szót Egyed László grafikus művésznek, aki könnyed hangulatú beszédben köszöntötte a Tücsök Művek Kulturális Egyesületének tagjait és a megjelenteket. Nemezből, textilből és kerámiából készült tárgyakkal teltek meg a galéria polcai, míg a falakon fotók és rajzok kaptak kiemelt helyet. Mosberger Róbert vezető elmondta, hogy Tücskök, de valójában szorgos hangyaként várják a lehetőséget, hogy dolgozhassanak. A móri bornapokon lampionos fényinstallációval járulnak hozzá az ünnephez, de ezt leszámítva ritkán dolgoznak együtt, hiszen tagjaik a szélrózsa minden irányából érkeztek. A Műműhely című kiállítás keretében Grim Mária, Manner Zsuzsanna, Hellenbach Gabriella, Mosberger Róbert, Tapolczai Mária és Péterfy Dóra munkáit nézhetik meg az érdeklődők szeptember 23-ig, a móri Lamberg-kastélyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában