Koncert

2018.07.15. 19:09

„Eroica” is szólt a martonvásári fák alatt a Beethoven-esten

A Nemzeti Filharmonikusok előadásában szólaltak meg ismét Beethoven művei a Brunszvik-kastély parkjában.

Bokros Judit

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A nyári, három estéből álló koncertsorozat címe ezúttal: 60 éve Beethovennel a szabadban. Utalás ez arra, hogy hat évtizeddel ezelőtt rendeztek először nyári Beethoven-estet a kastélyparkban, s ezt most meg is ünneplik, méghozzá a harmadik hangverseny napján.

A sorozat kezdete azonban múlt szombatra esett, és már ekkor is hosszú sorokban kígyóztak a klasszikus muzsika kedvelői a Brunszvik-kastély parkjában található szigetre, a koncertek helyszínére. A színpadon, a mögötte magasodó Beethoven-szobor előtt ismét a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagjai foglaltak helyet. Ekkor három szerzeményt játszottak, az egyik a Prometheus-nyitány, a másik a C-dúr Hármasverseny, a harmadik pedig az „Eroica” volt – valaki kifejezetten utóbbi miatt érkezett.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az esten ezúttal Szabadi Vilmos hegedűművész, Fejérvári Zoltán zongoraművész és Devich Gergely gordonkaművész működött közre, a zenekart Bogányi Tibor vezényelte.

 

A következő koncertre július 21-én kerül sor, a délutáni programokkal kiegészített ünnepi estet 28-án tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában