Valahol Európában

2018.06.12. 08:30

Jól ráéreztek a karakterekre a ráckeresztúri gyerekek

Örök kérdés, lehet-e, szabad-e gyerekekkel musical-feldolgozást előadni. Számtalanszor bebizonyosodott már, hogy lehet. Sőt: érdemes!

Gajdó Ágnes

A színjátszó csapat minden tagja elismerést érdemel

Fotó: Gajdó Ágnes/ Fejér Megyei Hírlap

A slágerdarabok mellett nem szabad megriadni a komolyabb témáktól sem, ugyanis az érzékeny lelkű gyerekek nyitottak bármire, legyen szó akár háborúról, halálról. A Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola felső tagozatos színjátszói a Valahol Európában című musical feldolgozását adták elő Gajdó Rita magyartanár rendezésében. A dalok betanításában Geosits Krisztina működött közre, a szereplők mély átéléssel játszottak. Különös élmény látni, hogy ezek a vidám, mosolygós lányok és fiúk mennyire átérezték a rájuk osztott karakter lényegét.

A színjátszó csapat minden tagja elismerést érdemel
Fotó: Gajdó Ágnes/ Fejér Megyei Hírlap

Venczkó Alexandra volt talán a legnehezebb helyzetben, ő alakította Simon Pétert, aki a csavargó gyerekeknek otthont teremt. Alexa szépen énekelt, többször is könnyeket csalva a nézők szemébe. Hitelesen alakította Hosszú szerepét Juhász Zsolt, s dicsérhetjük Ferenczi Dávid (Ficsúr) igen erőteljes játékát is. Suhancként/ Évaként szépen helytállt a jó hangú Furján Bernadett, és kellőképpen félelmetesen adta az Egyenruhás figuráját Bátki Noémi. Több megható jelenet fűződik a törékeny teremtés,

Gondi Evelin (Kuksi) alakításához, de a csapat többi tagja – Pintér Olivér (Szeplős), Kristóf Ágnes (Professzor), Csesztregi Eleonóra (Pötyi), Kálmán Szabina (Suttyó), Furján Fanni (Csóró), Czubók Csenge (Tanító), Müller Levente (Leventeoktató), Ács Adrienn (Tróger), Dobi Erika (Sofőr), Varga Lóránt (Paraszt) – is elismerést érdemel .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában