Ősbemutató is várható a Szirontától

2018.05.07. 18:00

Szombaton CsengőFest lesz Besnyőn

Már a 12. CsengőFestre készülnek a településen. A rendezvény május 12-én, szombaton 10 órakor kezdődik.

Bokros Judit

A tavalyi rekordkísérlet az iskola udvarán

Fotó: FMH-archív

A Szironta Együttes az Európai Harang- és Csengettyűegyüttesek Szövetségével ismét megszervezi a CsengőFestet. Azon tavaly 11 csoport csengettyűsei vettek részt, s az Öröm­óda rekordként 292 hangszerrel szólalt meg. Idén még több együttes részvétele várható, a rekordkísérlet 13 órakor kezdődik – tudtuk meg Sólyom Balázstól, a Szironta egyik vezetőjétől. Újdonság, hogy a koncertet a Szironta előadásában a Himnusz nyitja meg. Harangokon sosem szólalt még meg a mű. A házigazdák műsorában a „csengettyűk atyjának”, Balázs Oszkár zeneszerzőnek, zenepedagógusnak, a Budapest Ütőegyüttes alapítójának egyik műve, a Három magyar népdal is felcsendül.

A tavalyi rekordkísérlet az iskola udvarán
Fotós: FMH-archív

A CsengőFesten hirdetnek meg továbbá egy ösztöndíjprogramot, és szintén ez a találkozó az első mérföldköve a szövetség azon kezdeményezésének, hogy a 2020-ban megvalósuló 19. International Handbell Symposiumon (Hongkongban) magyar csapat is képviselhesse Európát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában