szellem, ügyesség és erőnlét

2018.05.21. 17:42

Huszadjára is királyt koronáztak Mezőszentgyörgyön

Főzés, királyválasztás és buli – erről szólt a pünkösd Mezőszentgyörgyön.

Szanyi-Nagy Judit

Húsz éve bevált eszközökkel (például „vaslóval”) mérkőztek meg a jelöltek

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

– A mostani a huszadik verseny. Ha jól számolom, ez idő alatt csupán egyszer nem nyertem, akkor is csak azért, mert megsérültem – köszöntötte szombaton a megjelenteket Gyarmati József pünkösdikirály-jelölt, aki ezúttal Benkő Péterrel, Orbán Ferenccel, Rohonczi Attilával és Telkes Lőrinccel mérte össze tudását úgy szellemileg, mint ügyességben és erőnlétben.

A pontosság és az idő egyaránt számított, így végzett harmadik helyen Telkes Lőrinc, másodikként Orbán Ferenc, és idén is regnálhat Gyarmati József.

A szellemi képességeket megmutató totóval kezdtek a pünkösdikirály-jelöltek. Kékben a regnáló Gyarmati József
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A jelöltek tornyot bombáztak, mocsáron keltek át, nyilaztak, homokkal teli vödrökkel egyensúlyoztak, gumiabroncsot gurítottak és még egy vaslovat is irányítottak.

Húsz éve bevált eszközökkel (például „vaslóval”) mérkőztek meg a jelöltek
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Mindeközben bemutatkozott a Fekete Sas Motoros Nemzetség, később fellépett Dorina, a tombola fődíjasa – Berta József polgármester felajánlásából – egy birkát nyerhetett, és rotyogott a babgulyás.

A főzőverseny keretében a bográcsokban forrt a babgulyás, a Lepsény-Mezőszentgyörgy Borbaráti Klub tagjai pedig pörköltet készítettek
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Ez utóbbi főzőversenyben Sulák Zoltán vezetésével Apu csapata lett a harmadik, Süle Tamás és A konyha ördögei a második helyen végeztek, Gyarmati József pedig csapatával, az Ablakosokkal itt is diadalmaskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában