Gratulálunk!

2018.05.29. 07:15

Díjazások és köszönetek a Zenei Nevelésért Alapítvány gálaestjén

Hárman vehettek át díjat a város zenei életében nyújtott kiemelkedő tevékenységükért, s két díszvendég érkezett az ünnepi alkalomra.

Bokros Judit

Elöl a díjazottak és a díszvendégek. Balról: Radics Éva, Molnár Dezsőné, Palócz Réka, Karcagi Gyuláné, Bergerné Szőnyi Anna

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tizenegy éve, a kiváló zenepedagógus, Mihályi Gyuláné, Eszti néni emlékére hozták létre a Zenei Nevelésért Alapítványt. A cél az ifjúság zenei nevelésében kiemelkedő munkát végző óvodapedagógusok, ének-és hangszeres tanárok munkájának elismerése, méghozzá a Zenei Nevelésért díjjal. Az elismerést minden évben nagyszabású ünnepi hangverseny keretében adják át, amelyre díszvendégeket is meghívnak.

Az eseményre hétfőn került sor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, ahol a fanfárok hangja után az alapítvány elnöke, Hartyányi Judit köszöntötte a közönséget, majd Brájer Éva alpolgármester szólt. A gazdag műsorban ezután számos ének és zenemű hangzott el, ezek között vehették át díjaikat az érintettek. Elsőként a két díszvendéget, a méltó elődöket, Molnár Dezsőné ének-zene tanárt, valamint Karcagi Gyuláné tanítónőt, néptánc pedagógust köszöntötték és méltatták.

Elöl a díjazottak és a díszvendégek. Balról: Radics Éva, Molnár Dezsőné, Palócz Réka, Karcagi Gyuláné, Bergerné Szőnyi Anna
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Zenei Nevelésért díjakat ezúttal a székesfehérvári zeneovi foglalkozásokért Bergerné Szőnyi Anna zenetanár, a Ciszterci Szent István Gimnáziumból Radics Éva ének-zene tanár és a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola kapta. Utóbbi részéről az igazgató, Palócz Réka vette át az elismerést. Minden díjazottról elhangzott méltatás, amelyből kiderült, mennyire sokat tesznek a fehérvári zenei élet utánpótlásának kineveléséért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában