Április 11.

2018.04.11. 06:30

Programok a magyar költészet napja alkalmából Székesfehérváron

A ferencvárosi Gát utca 3.-ban ma 113 éve látta meg a napvilágot az, akinek köszönhetően most jó szívvel ajánlhatjuk figyelmükbe az alábbi programokat.

Sági Zoltán

Idén is offline versposztolásra ad alkalmat az Igéző, országos mozgalomhoz csatlakozva ezzel. A Fő utcán holnap reggel 8 órától várják a kedvenc klasszikus verssel, vagy akár a saját költeménnyel érkezőket is.

Frissítés: Szerda reggel a Fejér Megyei Hírlap munkatársai Nemes Nagy Ágnes „Az erény jutalma” című versének posztolásával csatlakoztak a hagyományhoz.

10 órától Gondolj-Rám-Virág címmel a Munkácsy Mihály Általános Iskola rendez versünnepet, amelyen Nemes Nagy Ágnes versei hangzanak majd el, jó idő esetén a József Attila utcában, a költő szobránál.

11 órakor veszi kezdetét a Költőnk és kora című, középiskolák számára meghirdetett vetélkedő, amelynek A Szabadművelődés Háza ad otthont. A versenyt 23. alkalommal szervezik meg. A diákok József Attila munkásságával, életével, korával, irodalomtörténeti jelentőségével és hatásával kapcsolatos tudásukról adnak számot. Az eredményhirdetésre 15.00 órakor kerül sor, melynek keretében átadják a Tóth László-díjat is.

Aki pontban 14 órakor a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermébe toppan, azt tapasztalhatja, hogy ott az Ősfehérvár Alkotóközösség programjaként éppen elkezdődik a Sipos Mari által szervezett Versmaraton. E programra is szeretettel várnak minden verselni vágyó kicsit és nagyot.

Délután 3 órakor a Székesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégium aulájában József Attila-versek felolvasásával folytatódik a JAK-napok.

Napszállta előtt kicsinyég, 17 órakor a VMK Budai úti tagkönyvtárában „Ha szívemen a félelem” címmel veszi kezdetét Somos Ákos költészetnapi műsora.

Ezek is érdekelhetik