Népdalok az évkör mentén

2018.04.16. 10:00

Ők lettek a pusztaszabolcsi énekverseny győztesei

"A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő, sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik." Kodály Zoltán gondolatával rendezte meg Boros Ildikó zenepedagógus a pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola 15. tankerületi népdal éneklési versenyének iskolai elődöntőjét.

Czöndör Mihályné

Az idei verseny az évkörökről, az évszakokról szólt. A kisdiákok a kötelező dal mellé valamely évszakot, jeles ünnepet felidéző dalt választhattak. Elhangzottak a Tavaszi szél vizet áraszt, Az őszi szél fúj dalok, az Anyák Napját idéző Konkolylevél, a Balázsolást, a Gergely járást, az aratást felidéző dalok. A huszonhat éneklő kisdiák feladta a zsűrinek a leckét, bizony nagyon nehéz volt kiválasztani a továbbjutó énekeseket.

Fotó: Czöndörné Katalin

I. korcsoportban (első, második osztály) Pirót Petra I., Corlecius Ramóna a II. Cseresnyés Zoltán a III. helyezett, Sebestyén Rebeka különdíjas lett.

A II. korcsoportban (harmadik, negyedik osztály) Szerecsen Dóra az I., Orbán Leila Zsüliett a II., Kovács-Koltai Lilla a a III. helyezett, Albert Levente Árpád különdíjas lett.

A III. korcsoportban (ötödik, hatodik osztály) Dombrovszki Tamara I., Adrodos Nemet Abril Elizabeth a II., Pintér Botond a III. helyezett, Szabó Virág Erzsébet különdíjas lett.

A IV. korcsoportban (hetedik osztály) Darvas Helga lett az I. helyezett.

Az emlékezetes délutánra szülők, nagymamák, tanító nénik kísérték a gyerekeket. Kocsis József igazgató úr is megcsodálta zeneszertő tanítványai produkcióit. Ezen a délutánon a zene a miénk volt! Vidámságot, nyugalmat hozott mindnyájunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában