Választás 2018

2018.04.08. 11:49

Nagy Benedek szobrászművész az akvarelt hozza példaként

Nagy Benedek móri szobrászművész, aki pénteken a megyenapon vette át a Fejér Megye Díszpolgára kitüntetést, feleségével érkezett vasárnap reggel a kisváros 11-es számú szavazóköréhez, hogy leadja voksát.

B. Kiss László

Nagy Benedek

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Én mindig elmegyek szavazni. Fontosnak tartom, hogy ily módon véleményt nyilvánítsak

- nyilatkozta lapunknak a Nagy Benedek, aki szerint alapvető jogunk, és természetes kötelességünk a választás.

Nagy Benedek
Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A szobrászművész így folytatta:

- Csak az tudja értékelni más kultúrák és közösségek tudását, színességét, akinek van hazája, otthona a nagyvilágban. Az alkotóművészet természetesen egyetemes kell, hogy legyen, különben provinciális színvonalra süllyed. Az alkotáshoz azonban független, békés otthon kell. A mai világban szinte minden kultúra jelen van és elérhető. A kultúrák természetes egymásra hatásához nem kell, hogy néptömegek hagyják el otthonukat. Hazájukban kell őket segíteni. Talán úgy lenne optimális, ahogy egy jó akvarell születik. A fehér papíron a színek néha összeúsznak, de mégis külön-külön felragyognak. Az erőszakos, kapkodó amatőr alkotó minden színt összehord, és a színek kioltják egymást. Eltűnik a ragyogás a monoton szürkeségben. A hazáját szerető, humanista világpolgár helyett hazátlan, egoista kozmopolita születik – fogalmazott lapunknak nyilatkozva Nagy Benedek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában