Templomkert

2018.04.05. 08:30

Csipkekiállítás nyílt Dinnyésen

Ritkaságszámba menő csipkekiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők április hónapban a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban. A kiállítást Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete elnöke nyitotta meg.

Sági Zoltán

A kiállítást Szenczi Jánosné nyitotta meg Fotó: Templomkert

A kiállítás anyagát Ruppert Sándorné bocsátotta Dinnyés rendelkezésére, akinek gyűjteményében a brüsszeli és ír csipke éppúgy megtalálható, mint a pannon csipkék különféle változatai, az antik jellegű ágy- és asztalterítőktől a 18. századi főúri ruhakiegészítőkig, stólákig. A gyűjteménynek sajátos magyar ízt ad az a tény, hogy az oly népszerű turkálók és használtruha-boltok kínálatából nőtte ki magát.

A jó szemű és érzékű gyűjtőnek köszönhetően számos nagy értékű darab menekült meg így a géprongysorstól.

A kiállítást Szenczi Jánosné nyitotta meg Fotó:Templomkert

Elgondolkoztató: miközben tán sokunk érzi úgy, hogy a munkáját nem becsülik meg, mi magunk is hajlamosak vagyunk nagyobb értéket tulajdonítani gépek fabrikálta „márkás cuccoknak”, mint egy emberi kézzel készített, valóban egyedi ruhadarabnak. Pedig amint azt a kiállítás láthatatlanul is megmutatja: maradandó értéke csak ez utóbbinak van!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában