Az Otthon melege: a hobbitlét sokfélesége

2018.03.24. 10:00

Tolkien-kedvelőket várnak felolvasásra vasárnap az Igézőben

Egy városi helyszín is csatlakozik a Tolkien Olvasási Naphoz.

Bokros Judit

A brit Tolkien Társaság 2003-ban indította el a Tolkien Olvasás Napját (Tolkien Reading Day), hagyományosan Sauron bukásának napján, március 25-én. Ilyenkor a résztvevők felolvasást tartanak Tolkien műveiből, belehelyezkednek a történetekbe, figyelnek a szavakra, hallgatják egymást.

A Tolkien Society minden évben meghirdeti az esemény kiemelt témáját is. Az idei évre ez „Home and Hearth: the many ways of being a Hobbit” – „Az Otthon melege: a hobbitlét sokfélesége” – írják a szervezők, akik arra kérik a vendégeket, hogy ennek megfelelő részekkel készüljenek.

A budapesti rendezvény mellett idén először Székesfehérváron is csatlakoznak az eseményhez. A helyszín az Igéző lesz, március 25-én, vasárnap 15-17 óráig.

Jó tudni, hogy hazánkban 2002 óta létezik a szegedi alapítású Magyar Tolkien Társaság, amely az angol író és filológus munkásságát tisztelő és szerető, műveinek szellemiségét maguknak érző magánszemélyek közössége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában