Hol sírtak, hol nevettek

2018.03.05. 12:30

Óriási sikert aratott a kincsesbányai színielőadás

Pótszékezni kellett a művelődési ház színháztermét, annyian voltak kíváncsiak a helyi színtársulat előadására.

B. Kiss László

A társulat máris több meghívást kapott Fotó: Koppán Viktor

A kincsesbányai Tótágas Színtársulat tavalyelőtt alakult, amikor egy nyertes pályázat eredményeként ők képviselhették Fejér megyét a Nemzeti Színházban megrendezett Pajtaszínházi találkozón. (Tavaly a magyaralmási színjátszók nyerték el ugyanezt a lehetőséget, miként arról is korábban már beszámoltunk.) A társulat legfiatalabb tagja 8 éves, a legidősebb túl van az ötvenen. A társulat a fővárosi bemutatót követően sem oszlott föl, nyolc hónapig tartó próbák sora után szombaton mutatta be a helyi művelődési házban Gyurkó László Don Quijote című Cervantes átdolgozását, melyet Kozáry Ferenc, a Vörösmarty Színház művésze rendezett. Az előadás telt ház előtt zajlott, egy tűt sem lehetett leejteni a teremben, és óriá­si sikert aratott. A közönség hol sírt, hol nevetett.

A társulat máris több meghívást kapott Fotó: Koppán Viktor

– Kicsit féltem attól, hogy nem jön át a darab üzenete, lévén, hogy mély gondolatisága az olykor a vásári komédiákat idéző dramaturgiai megoldások mögött rejtőzik. A színészeink kiválóan játszottak, a közönség pedig – úgymond – „vette a lapot” – nyilatkozta lapunknak Murányi Mariann, a kincsesi színtársulat vezetője az előadás után. A darabot egyébként – közkívánatra – várhatóan ismét bemutatják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában