Kiállítás

2018.02.05. 19:45

Ünnepi tárlat a nyílt a diákok munkáiból a Tópartiban

A Tóparti Gimnázium aulájában hétfőn megnyílt az iskola művészeti szakközépiskolásainak tárlata.

Gábor Gina

A szülők, rokonok, ismerősök is eljöttek a tárlatra

Fotó: Nagy Norbert

Gazdag az idei kiállítás is, pedig az öt évfolyamon „mindössze” egy-egy osztálynyi diák képviseli a művészeti szakközépiskolát az intézményben. A művészetisek grafika, textil, illetve kerámia szakon tanulnak – és évente kiállításon mutatják meg, hol tartanak, mennyit fejlődtek. Nem csoda, ha a Tóparti hagyományos tárlata ünnep, amit számon tartanak a városban – mondta Vizi László Tamásné igazgató. Brájer Éva alpolgármester pedig beszédében hangsúlyozta: nem csupán üres szólam, kötelező ünnepi fordulat, hogy a városnak fontos a művészeti iskolája, és büszke azokra az alkotókra, akik innen indultak.

A szülők, rokonok, ismerősök is eljöttek a tárlatra
Fotós: Nagy Norbert

A különleges munkák – grafikák, plakáttervek, könyvillusztrációk, kerámiák, szobrok, csempék, ruhatervek, öltözékek – arról is árulkodnak, hogy a tóparti művész-tanárai igen izgalmas feladatokkal igyekeznek érdekessé tenni a képzést a diákok számára. A feladatok révén sajátíthatják el a növendékek azokat a mesterségbeli fortélyokat, amelyek a biztos alapot jelentik ahhoz, hogy néhányan közülük idővel megtalálják saját stílusukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában