„Hallottatok már A varázsfuvoláról?”

2018.02.27. 10:00

Operaórát tartott Pitti Katalin a kicsiknek Iszkaszentgyörgyön

Pitti Katalin operaénekesnő tartott ének-zenei foglalkozást a szentgyörgyi diákoknak.

Majer Tamás

Mozart már 6 évesen a királyi udvarban játszott. Nem éppen a korabeli csattogós lepkével, inkább édesapja, Leopold Mozart tanítványaként, a legkiválóbb hangszereken. Szerte a világban játsszák a műveit, minden műfajban.

– Hallottatok A varázsfuvoláról? – tette fel a kérdést Pitti Katalin, s zúgó igenlést nyert, sorolták a szereplőket az ifjak: Éjkirálynő, Sarastro, Papagena és Papageno… Pamina áriáját mutatta meg a közönségének: operától zengtek az iszkaszentgyörgyi kastélyiskola büszke hangfalai. A színpadon színházi díszletek, rekvizitumok, vetítés fokozta a hatást.

– Képzeljétek el, hogy amikor Giuseppe Verdi nagyobb fi ú volt, hiába jelentkezett, nem vették fel a zeneiskolába. Mégsem szegődött el pékinasnak, mesterembernek – mesélte a csak néha rosszalkodó lurkóknak. S milyen szerencse, hogy ment a vágyai felé az olasz mester. Nélküle sokkal szegényebb volna az operairodalom. A művésznő nemes egyszerűséggel minden idők legkiválóbb operaszerzőjeként aposztrofálta hősét.

Pitti Katalin operát hozott ajándékba Fotó: Pesti Tamás

– A lelkünkbe vannak beírva vágyaink, a tehetségünk is oda van pecsételve, óvni, vigyázni, ápolni kell. Senki és semmi ne térítsen el attól az úttól, amelyen hiszed, hogy érdemes járnod – tanította emóciótól fűtve a diákokat az énekesnő a rendhagyó zeneórán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában