Víz uralta képekből nyílt tárlat

2018.02.24. 16:30

Megújult a kultúra őszi-téli központja Agárdon

Az Agárdi Közösségi Ház felújított nagytermének és műhelyének átadását kiállítás-megnyitóval és táncházzal ünnepelték a kultúra barátai.

Majer Tamás

Baranyai Béla Azia festő és alkotóművész a Víztükör című képsorozata előtt

Fotó: Pesti Tamás

Baranyai Béla Azia Fonyódon él és alkot. Agárdra, mint a vizek festője nyert meghívást. Nemcsak Balaton-ihlette képeit, de majd’ minden alkotását uralja a víz, megjelenik benne a természet intim hangulata. A tárlat március 31-ig látható. Ezután az Agárdi Kerámia Műhely és a Maszatos Kezek Kerámia Kör munkáit vehette szemügyre a közösség.

Baranyai Béla Azia festő és alkotóművész a Víztükör című képsorozata előtt
Fotós: Pesti Tamás

Az estét táncházzal folytatták. A Magyar Virtus Kamara Együttes zenélt, Györei Katalin és Ruzsics László mutatta a felcsíki táncokat. Tóth István, gárdonyi polgármester elmondta, a ‚80-as években bontott anyagokból épült házra ráfért a renoválás. Tavaly kicserélték a nyílászárókat, idén rendbe tették a padlóburkolatot, a villamoshálózatot. Hátra van még a tetőjavítás és a hőszigetelés. – Nagyon sok gyerek- és civil csoport jár ide. Az agárdi városrészben ez a kulturális élet őszi-téli központja – mondta örömmel a városvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában