Alba Regia Táncegyesület

2018.02.28. 12:30

Mezőföld Virágai: hatodszor rendezik meg a megyei táncversenyt

A kor­osztályok és a táncműhelyek találkozása az elsődleges célja a Mezőföld Virágai szólótáncversenynek.

S. Töttő Rita

Hatodszor rendezi meg az Alba Regia Táncegyesület a Mezőföld Virágai című megyei szólótáncversenyt és -találkozót. Majoros Andor művészeti menedzser lapunknak elmondta: a verseny elsődleges célja a korosztályok találkozása és a különböző táncműhelyek – legyen az művészeti iskola keretében működő, avagy más amatőr közösséghez tartozó – bemutatkozási lehetősége, hogy a táncosok felmérjék, hol is tartanak, milyen színvonalat képviselnek.

A néptáncosok idén is összemérhetik tudásukat
Fotós: FMH-archív

Az eseményre – melyet március 4-én, vasárnap rendeznek meg Székesfehérváron, a Malom utcai táncházban, várják Fe­jér megye gyermek-, ifjúsági és felnőtt tánccsoportjainak táncosait, akik négy korcsoportban mutatkozhatnak be, egyéni és páros kategóriában egyaránt. A versenyzők részt vehetnek a 10 éves korig, 14 éves korig, 15 és 18 éves kor közötti, valamint a 18 év feletti kategóriában.

– Nem írunk ki kötelező táncanyagot, így csak egy produkciót kell eltáncolni, melyet a magyar nyelvterület bármely dialektusából választhatnak. Szívünknek tetsző lenne, ha minél több mezőföldi táncot láthatnánk – tette hozzá a művészeti vezető. A táncosok produkcióit az Alba Regia Táncegyüttes zenekara, a Galiba zenekar kíséri. A versenyszámokat Tóth Judit néptáncpedagógus, örökös aranygyöngyös táncos, a Gödöllő Táncegyüttes művészeti vezetője, valamint Busai Norbert néptáncpedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere, örökös aranysarkantyús és táncházdíjas táncos értékeli. Döntésük alapján osztják ki a „Mezőföld Virága” szólótáncosi díjakat. Külön elismerést kapnak a legjobb mezőföldi előadók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában