Várnak minden táncolni vágyót!

2017.12.11. 09:30

Népek zenéje: az Úrhidai Táncimádók döntőbe jutottak

A faluban és a környékbeli településeken korábban is fellépő táncos hölgyek két éve elhatározták, hogy Úrhidai Táncimádók néven folytatják tovább működésüket.

V. Varga József

Úrhidai Táncimádók

A csoportot a barátság és a tánc szeretete hozta össze, lelkesen készültek a falunapokra, a jótékonysági rendezvényekre, a tánc, a mozgás kedves időtöltést, kikapcsolódást jelentett mindig a számukra. Két éve heti egy alkalommal, szerdánként rendszeresen összejárnak táncolni, és ezekre az órákra szívesen látnak miden táncolni vágyót. Szeretnek kipróbálni különböző táncstílusokat, táncoltak már néptáncot, kánkánt, modern táncot, countryt, de nagyon szeretik a szalontáncokat is.

Úrhidai Táncimádók – hatan a nyolcból Fotó: Müller Szandra

Az idén arra gondoltak, hogy megmérettetik magukat, és beneveztek a HonTravel Népek tánca – Népek zenéje versenyére – mondta el róluk Bognár József polgármester. Két kedvenc táncukkal, egy bachata és egy chachacha formációval indultak. A kendők színe sem véletlen választás, a piros-sárga, szeretett falujuk, Úrhida színeit jelképezi. A koreográfiát összeállította és betanította Szabó Zoltánné Erika, aki szintén a csoportban táncol. A fehérvári eldöntőből továbbjutottak a harkányi középdöntőbe, onnan pedig a szintén Harkányban megrendezendő döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában