Évösszegző

2017.12.05. 08:30

Búcsúzik Balázs Attila, a pusztavámi fúvósok karnagya

Évadzáró koncertjét tartotta meg a napokban a község Német Nemzetiségi Fúvószenekara. Balázs Attila, az együttes karnagya itt jelentette be, hogy utoljára vezényelte az együttest. Arra kértük a karnagyot, fogalja össze a 2017-es év munkáját.

Nédó Géza

.

- Az idei, eseményekben és eredményekben ismét bővelkedő évet ott kezdtük, ahol tavaly abbahagytuk. Egyesületünk februárban megtartotta közgyűlését, ahol elfogadtuk a 2017. évi pénzügyi és szakmai munkatervet. Az első negyedévet – heti rendszerességű próbáinkon – főként hagyományőrző sváb anyagok és egyéb szórakoztató jellegű művek betanulásával, gyakorlásával töltöttük, hiszen célkitűzéseink között kiemelt helyen szerepelt az őszi CD-felvétel – fogalmazott Balázs Attila. Idén is a zenekar műsora nyitotta meg a pusztavámi sváb bált, majd Velencén működtek közre a magyarországi szénbányászok konferenciáján. Nyár eleji kivonulásaik sorát – visszatérő fellépőként – Bakonysárkányban a Rozmaring napokon kezdték, szerepeltek a Fejér Megyei Nemzetiségi Napon Mányban, s ismét nagy szeretettel fogadták őket Gánton, a májfa döntő ünnepségen. A fellépések sorozatára végül a helyi Kvircedli Fesztiválon tették fel a koronát – sorolta a karnagy.

Leköszönt Balázs Attila, a pusztavámi fúvósok karnagya Fotó: N.G.

A nyári szünetet követően zenekari „edzőtábort” is rendeztek, ezúttal helyben. Elmondhatják magukról, hogy a nemzeti ünnepek alkalmából megtartott, valamennyi pusztavámi rendezvényen közreműködtek, s nem maradhatott le a fúvószenekar a szeptember végén megtartott szüreti felvonulásról sem – tűnt ki Balázs Attila szavaiból.Ettől kezdve az évet záró két kiemelt programra készültek a fúvósok: az október végi lemezfelvételre, valamint az egyesület 18. évadzáró hangversenyére – mondta el lapunknak a leköszönő karnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában