Rendületlenül

2017.12.19. 20:00

Háromszáz fehérvári diák vitte színpadra a Szózatot

Háromszáz fehérvári diák szavalta kedd este, az Isten pénze előadás premiere előtt a Szózatot a Vörösmarty Színházban, a nagyszínpadon.

Gábor Gina

szózat

Rendületlenül – szakrális szó minden magyar számára – a Vörösmarty Mihály által 1835-ben elkezdett és 1836-ban befejezett Szózat az egész nemzet közös kincsévé, nemzeti énekünkké lett. E jeles alkalmat tavaly is megünnepelte a Vörösmarty Színház: több mint 250 diák szavalta Vörösmarty sorait a teátrum színpadán. Szikora János igazgató akkor elmondta, hogy nemcsak a kerek évfordulókon, de a jövőben minden év decemberében ily módon emlékeznek a Szózat megszületésére, és hagyományt szeretnének teremteni.

A Vörösmarty Színház vezetése ezzel hívja fel a Kárpát-medencei magyarság valamennyi magyar nyelven játszó színházát, hogy január 22., a magyar kultúra napja után legyen minden év decembere a Rendületlenség Hava – hangozzék el a színpadokon százak és ezrek tolmácsolásában Vörösmarty halhatatlan remekműve, a Szózat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában