Folytassa az éneklést!

2017.12.05. 08:00

Üszküdárá és Fruit Song, avagy a gyermekkórusok találkozója

Gabrieli-Kiss József énekművész, karnagy, a lepsényi művészeti iskola énektanára vetette föl: rendezzék meg az első Lepsény – Polgárdi – Sárosd folytatásos gyermekkórus találkozót.

V. Varga József

kórusok

A három helyszín nem véletlen: a települések művészeti iskoláiban „egy vérből való” zenepedagógusok okítják a növendékeket. A kezdeményezést felkarolták az általános és művészeti iskolák, valamint az önkormányzatok is.

A gyermekkórus találkozó első „felvonásának” a lepsényi művelődési ház adott otthont a napokban, a rendezvény szereplőit és a nagyérdeműt Némethné Szabó Csilla, a Fekete István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója köszöntötte.

A kórusfesztivált a házigazda iskola énekkara nyitotta Gabrieli-Kiss József vezetésével és zongorajátékával, majd a sárosdi Farkas Gyula Baptista Általános Iskola Zenegér kórusa következett Kiss Bernadett vezényletével, zongorán Izinger Attila kísért. Ezután a polgárdi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola énekkarai következtek. Először a felsősök léptek színpadra Szabadiné Bánáti Judit vezetésével és zongorajátékával, majd az alsó tagozatosok zeneszakköre énekelt Kissné Révfalvi Andrea vezényletével.

Közel százan énekeltek együtt a lepsényi finálén Fotó: Szabó Csilla

A hatalmas közönségsikert aratott találkozó záró akkordjaként közel száz gyermektorokból zengett az Üszküdárá, Daróci Bárdos Tamás vidám balladája, valamint a híres Fruit Song.

Az ötletgazda, Gabrieli-Kiss József elmondta, hogy a kórustalálkozó létrejöttében saját gyermekkori élményei vezérelték, hiszen az akkori gyermekkórus mozgalom, melyet a kormányzat maximálisan támogatott, a diákok előtt egy olyan társasági élet kapuját nyitotta meg, ahol az ember igényesen, értéket alkotva tölthette el szabadidejét. Külön kiemelte, hogy az esemény az önkormányzat, az iskola és a művelődési ház hathatós támogatása nélkül nem jöhetett volna létre.

Az első Lepsény – Polgárdi – Sárosd (folytatásos) gyermekkórus találkozó következő állomásának Polgárdi lesz a házigazdája az új esztendőben, január végén, majd márciusban, immár tavasszal Sárosdon találkoznak újra a fiatal dalosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában