Aba

2017.12.05. 19:12

Szombat délutáni láz: a tánc mindenkié!

A tánc mindenkié! - fogalmazza meg Tarné Hetey Hajnalka, aki a napokban immár hetedik alkalommal szervezte meg az évzáró abai táncpartit.

V. Varga József

Horváth Karolina

És mindjárt hozzá is teszi lapunknak nyilatkozva: „A tánc kortól, nemtől és alkattól független, csak az számít, amit a közönségnek adni tudunk!” És valóban. Zsúfolásig megtelt a Kultúr Közösségi Ház színházterme, a nagyérdemű hangos ovációval biztatja, illetve díjazza a különféle táncos formációkat. A Happy Girls Kislángról érkezett, a Táncimádók Úrhidáról, az Alba Jazz, az Őszirózsák és a Feketén Fehéren Székesfehérvárról, a Tűzvarázs Szabadegyházáról, a Szivárvány pedig vegyesen Abáról, Csőszről, Székesfehérvárról és Tácról.

Örömtánc – elöl a kislángi Horváth Karolina Fotó: V. Varga József

A műfajok és a koreográfiák sokszínűek: van itt magyar tánc, operett, mazsorett, twirling, látványtánc, bachata, csacsacsa, keringő, jazz, modern tánc, szamba és akrobatikus tánc. Mi „szem-szájnak” ingere! Repülnek a pálcák, libbenek a szoknyák, ritmusra jár a nagyérdemű lába! Az első felvonást a lajoskomáromi Bácsi Ferenc, a Keleti Sor Rockband énekese és kislánya zárja rockörökzöldekkel, a második felvonást pedig a budapesti Gábor Péter Yeti musicalslágerekkel. Az össztánckar meg improvizál. Nem tudjuk abbahagyni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában