magas színvonalat képviselnek

2017.11.30. 14:59

Önálló, profi fehérvári kortárs tánccsoport alakulására van remény

Igen meggyőző volt az Egerházi Attila koreográfus által vezetett kortárs balett csoport nyilvános próbája, amelyet csütörtökön tartottak a Táncházban. 

Bokros Judit

A sajtónyilvános bemutatón egy alakuló fehérvári kortárs tánc csoport munkájába tekinthettünk bele. A művészek vezetője a rangos szakmai díjakkal kitüntett Egerházi Attila koreográfus, táncművész.

(Fotó: Nagy Norbert)

Az alkotó bemutatta a jelenlévő, egyben formálódó társulat magját képező négy táncost, akiktől rövidebb korábbi koreográfiákat és egy friss, már Fehérváron összeállított produkciót láthattunk.

(Fotó: Nagy Norbert)

Az eseményen mások mellett jelen volt a Vörösmarty Színház igazgatója, Szikora János, az önkormányzat részéről pedig Cser-Palkovics András polgármester is. Tőle megtudtuk: komoly a szándék egy ilyen professzionális, magas színvonalat képviselő kortárs tánc társulat befogadására. Az ügyben még tárgyalnak az állammal, a döntés hosszú távra szólna, így jól meg kell fontolni.

A bemutatón több koreográfiából kaptunk ízelítőt (Fotó: Nagy Norbert)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában