Önkéntesség

2017.09.19. 08:30

Staféta Bence Győzővel

Előző számunk vendége Bence Győző lelkésznek adta át a stafétát azzal a kérdéssel: mi volt a legemlékezetesebb pillanat az indiai önkénteskedése során?

Bokros Judit

bence gyõzõ

- Feleségemmel, Eszterrel régóta terveztük, hogy felfedezünk egy harmadik világbeli országot. Egy ilyen nagy utazást önmagába véve öncélúnak tartottunk volna, ezért önkéntes munkát kerestünk. Rátaláltunk a Csoma Szobája Alapítványra, amely Észak-Indiában, a Himalájában elrejtett kis Zanglába szervez önkéntes prog-ramokat. A cél eleinte a zanglai királyi palota állagmegóvása volt, majd a helyiek problémáit megismerve solar-iskola építésébe kezdtek.

Fotó: Bence Molnár Eszter

- Idén a szomszédos Tampóban épült egy egy tantermes kis iskola. Ez azért óriási lépés, mert eddig a téli időben egy fóliasátorban tartották az oktatást. Mi a két hónapos projekt második felébe kapcsolódtunk be, így ott lehettünk, mikor elkészült az épület. Fantasztikus volt látni a helyiek örömét és háláját, ezzel igazi értelmet nyert egyhavi fáradozásunk.

Bence Győző Jánosi Valériának adja át a stafétát. Kérdése: mennyire hatékony egy társkereső coaching?

A staféta következő vendége: Jánosi Valéria

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában