Koncert

2017.09.25. 15:15

Klasszikus zenei hangverseny Sárbogárdon

A zene világnapja alkalmából a Bogárd Dal Egyesület komolyzenei hangversenyt rendez október 8-án, vasárnap 17.30 órakor a művelődési központban.

V. Varga József

Az est házigazdája a Huszics Vendel Kórus lesz

Fotó: V. Varga József

Az egyesület immár hagyományos őszi hangversenyén ezúttal Franz Schubert: VIII. (befejezetlen) szimfóniája, Wolfgang Amadeus Mozart: C-dúr fuvola-hárfaversenye és Schubert: G-dúr miséje csendül fel. Közreműködik Párkai Krisztina fuvolaművész és Felletár Melinda hárfaművész. A MÁV Szimfonikus Zenekar, a Vox Mirabilis Kamarakórus (karigazgató Zemlényi Katica), a Huszics Vendel Kórus (karigazgató Huszics Vendelné). Zemlényi Eszter szoprán, Csapó József tenor, Lisztes László basszus. A koncerten Dénes István vezényel.

Az est házigazdája a Huszics Vendel Kórus lesz
Fotós: V. Varga József

Október, zenei világnap, nívós koncertek Sárbogárdon – így foglalhatók össze címszavakban az utóbbi évek városi zenei eseményei. A sor most folytatódik, a Bogárd Dal Egyesület ismét egy kivételes zenei élményt nyújtó hangversennyel kedveskedik a nagyérdeműnek – mondta el lapunknak Szabados Tamás, az egyesület elnöke.

Fotós: V. Varga József

Két zeneszerző zseni három gyönyörű műve hangzik majd fel jeles művészek előadásában. A MÁV szimfonikusok, az énekes szólisták már többször is felléptek Sárbogárdon, de lesznek új szereplők is, például Mozart fuvola-hárfaversenyének két szólistája először szerepel a városban. A székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus meghívására a Huszics Vendel Kórus májusban a megyeszékhelyen szerepelt, most a két kórus együtt énekel majd Schubert G-dúr miséjében. Az est karmestere Dénes István lesz, akik a sárbogárdi kórus jubileumi DVD-felvételének dirigense is volt.

– A három elhangzó mű a világ nagy koncerttermeinek repertoár darabjai, és október 8-án a dél-mezőföldi településen is felcsendülnek! Belegondolni is felemelő, hogy Sárbogárd már évek óta ott található az ország klasszikus zenei térképén – tette hozzá Szabados Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában