Nemzetközi versenyt rendeztek Fehérváron

2018.06.23. 17:30

Vörösmartys siker született a szakmai versenyen

Nemzetközi mezőnyben szerepeltek kiválóan a székesfehérvári Vörösmarty-szakiskola diákjai: az asztalostanulók versenyében a képzeletbeli dobogó mindhárom fokára ők állhattak föl.

B. Kiss László

A csőszerelésben Gosztola Dávid volt a legeredményesebb hazai versenyző

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A kétévente megrendezett nemzetközi asztalos- és épületgépészi szakmai verseny házigazdája hagyományosan a Vörösmartyról elnevezett, székesfehérvári szakképző iskola. Nem volt ez másként az idei évben sem. Az ünnepélyes eredményhirdetést pénteken délután tartották. Székesfehérvár múltjáról sok mindent el lehet elmondani, a jelenét illetően azonban a legfontosabb az ipar.

A csőszerelésben Gosztola Dávid volt a legeredményesebb hazai versenyző
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Olyan időket élünk, amikor mindkét szakmában jól képzett, fiatal munkaerőre van szükség – fogalmazott Mészáros Attila alpolgármester ez eredményhirdetésen. A versenyben osztrák, cseh és magyar diákok mérték össze tudásukat. A komplex csőhálózat szerelésében nem került magyar diák az első három közé, a fűszertartó polc elkészítésében azonban a Vörösmarty tanulói diadalmaskodtak. Zádori Levente lett az első, Nagy Dániel a második és Körmendi Ádám a harmadik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában