Vonósnégyes fesztivál

2017.09.21. 08:30

A 8. Quartettissimo-t rendezik a Károlyi Kastélyban, kiállítással összekapcsolva

FEHÉRVÁRCSURGÓ – Szeptember 22-e és 24-e között nyolcadik alkalommal rendezi meg a Károlyi József Alapítvány a Quartettissimo Európai Vonósnégyes Fesztivált.

Szabó Zoltán

Az osztrák Pacific Quartet Vienna szeptember 24-én, vasárnap ad koncertet

Fotó: Károlyi kastély

A különböző európai országokból érkező vonósnégyesek hagyományossá vált találkozója iránt egyre nagyobb az érdeklődés, és számos intézmény, többek között az Osztrák Kulturális Fórum és a Francia Intézet támogatását élvezi. Idén ismét részt vesz a Fesztiválon a Magyar Hangszerész Szövetség a vonósnégyes hangszereit bemutató kiállítással, különböző zeneiskolák pedig rövid koncerteken mutatják be diákjaikat. Szeptember 22-én, pénteken, 20 órakor a francia Akilone Vonósnégyes Debussy, Dutilleux és Beethoven egy-egy művét játssza. Az együttes diákokkal is találkozik a Hermann László zeneiskolában. Szeptember 23-án, szombaton, 20 órától a híres magyar Kállai Quartet Schubert és Csajkovszkij műveit adja elő. Szintén szombaton, délelőtt 11 órakor diákok adnak koncertet. Az osztrák Pacific Quartet Vienna pedig Haydn, Webern és Beethoven műveit tűzi műsorára szeptember 24-én, vasárnap 17 órától.

Az osztrák Pacific Quartet Vienna szeptember 24-én, vasárnap ad koncertet
Fotós: Károlyi kastély

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában