Rendezvény

2017.09.26. 19:54

Határőrök találkoztak Nagyvelegen

Másodszor tartottak veterán határőröknek bajtársi találkozót a településen. Jelen volt az utolsó parancsnok is.

B. Kiss László

A veterán határőrök nagyvelegi találkozójának résztvevői a polgármesteri hivatal előtt

Fotó: szervezők

A találkozót a nagyvelegi önkormányzat dísztermében tartották. Jelen volt Béndek József nyugállományú határőr altábornagy, az egykori határőrség utolsó országos parancsnoka is, Krasznai Tamás magánénekes a Győri Nemzeti Színház örökös tagja, mint egykori katonatárs, a vendéglátók részéről Szloboda Istvánné polgármester és a képviselő-testület valamennyi tagja. S nem utolsó sorban 30 veterán határőr, akik nyolc településről érkeztek – tudtuk meg Salamon Gyulától, a találkozó nagyvelegi illetőségű főszervezőjétől.

- A tavalyi és az idei rendezvény fogadtatásán és sikerén felbuzdulva folytattam a bajtársak felkutatását – mesélte Salamon Gyula, aki elmondta lapunknak azt is, hogy még ebben az évben, október 12-én Móron is lesz egy határőrtalálkozó. valamint zajlik Sopronnémeti településre is egy összejövetel megszervezése.

A veterán határőrök nagyvelegi találkozójának résztvevői a polgármesteri hivatal előtt
Fotós: szervezők

Salamon Gyula egyébként várja mindazoknak a jelentkezését, akik bármely időpontokban és helyen, de határőrként szolgáltak, és jelent nekik ez a valamikori szolgálat még mindig annyit, hogy szívesen emlékeznek azokra az időkre, és osztják meg élményeiket egykori bajtársaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában