hamarosan

2018.04.25. 07:45

Várják a jelentkezéseket a Velence vágtára

Közeledik a Nemzeti Vágta megyei előfutama, a Velence Vágta. Július elsején először rendezi meg a Velencei-tavi város a versenyt, amelynek előkészületei már javában zajlanak – s mindemellett a nevezőkre várnak.

S. Töttő Rita

Már zajlanak az előkészületek a Velence Vágtára

Fotó: Igari Balázs/Fejér Megyei Hírlap

A régió kiemelt rendezvényének számít az első alkalommal megrendezendő Velence Vágta, melynek a Sárkányos rét ad otthont július elsején. A főszerep most még a földmérőké és a szervezőké – javában zajlik a rét felmérése, valamint a programok összeállítása, a tervek szerint ugyanis a vágta felnőtt és gyermek futamain kívül több kulturális és zenei elem is szerepel majd a megyei előfutam palettáján. Koszti András, Velence polgármestere pedig hozzátette: emellett terveznek úgynevezett bónusz futamot, amelyen sztárok, sportolók, közéleti szereplők versenyeznek majd.

Már zajlanak az előkészületek a Velence Vágtára
Fotós: Igari Balázs/Fejér Megyei Hírlap

A Nemzeti Vágta első megyei elővágtájának szervezését Velence önkormányzata vállalta fel, a körzet országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán pedig a rendezvény fővédnöke lett. A polgármester hozzátette: – Kijelöltük a pályát, a feladat most az, hogy a versenyre alkalmas állapotba hozzuk a Sárkányos rét területét. A szervezésben segítségünkre van a Nemzeti Vágta nevezési- és elővágta igazgatója, Bendes Csaba is. A programterv is alakul, reményeink szerint minden korosztály megtalálja majd a maga szívének kedves műsorelemet – a város vezetője szerint a nevezések is alakulnak, de még várják a felnőtt és gyermek versenyzők jelentkezését az egész megyéből, mégpedig a [email protected] e-mail címen és hét közben a +36 30 333-61-71-es mobilszámon. A lovassport iránt érdeklődők már most írják be naptárjukba a napot, amely ráadásul ingyenes esemény lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában