MÓR, FEHÉRVÁRCSURGÓ

2017.10.21. 11:00

Új épületszárnnyal gyarapszik a Radnóti, s felújítják a csurgói tagiskolát

Szeptemberben adták át Móron a Petőfi iskola új szárnyát, s hamarosan a Radnóti iskola is új épülettel bővül. Fehérvárcsurgón pedig felújítják az iskolát.

B. Kiss László

Fenyves Péter, Kajos Péterné, Török Szabolcs, Törő Gábor, valamint Schmidtné Cser Viktória a Megyeháza címertermében tartott sajtótájékoztatón

Fotó: Fehér Gábor

A két beruházásra a fedezetet pályázaton nyerte a két, állami fenntartású intézmény vagyonkezelője, a székesfehérvári tankerület. Az új épületre, illetve a felújításra ugyancsak megérett az idő – erről Törő Gábor országgyűlési képviselő beszélt a szerdai, megyeházi sajtótájékoztatón, ahol beszámoltak a nyertes pályázatról. A fehérvári tankerülethez öt – a fehérvári, a gárdonyi, az enyingi, a bicskei és a móri – járás iskolái tartoznak. A tankerület saját forrásból több mint 100 milliót költött állagmegóvásra, pályázati forrásból pedig további, számottevő összeget fordítanak az oktatási intézményekre. Ezt Török Szabolcs, a tankerület igazgatója mondta el a tájékoztatón, akitől megtudtuk: a Radnóti épülete mellett emelendő új szárnyban több tanterem, fejlesztő foglalkozásoknak helyet adó helyiségek, új tornaterem, tanári és könyvtár is helyet kap. Az építkezés várhatóan a jövőre kezdődik el. A fehérvárcsurgói iskola esetében a meglevő épületet korszerűsítik a nyílászárók cseréje, a külső szigetelés által.

Fenyves Péter, Kajos Péterné, Török Szabolcs, Törő Gábor, valamint Schmidtné Cser Viktória a Megyeháza címertermében tartott sajtótájékoztatón
Fotós: Fehér Gábor

Bár állami fenntartásba kerültek a móri iskolák is, azokkal továbbra is együttműködik az önkormányzat. A Radnóti épülete a város tulajdonában van, az állami beruházás által az önkormányzat vagyona gyarapodik – fogalmazott Fenyves Péter polgármester. Fehérvárcsurgón is fontos, hogy helyben járhassanak iskolába a gyerekek. Ezt jól szolgálja a felújítás – jegyezte meg Schmidtné Cser Viktória, a falu polgármestere. Külön öröm számára, hogy csurgói tagintézményük is részesül a támogatásból – mondta el Kajos Péterné, a Radnóti iskola igazgatója.

 

A Radnóti iskola régi szárnyának helyén új épül
A fehérvárcsurgói iskolára ugyancsak ráfér a felújítás
Fotós: Pesti Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában