Dég-Székesfehérvár

2017.09.24. 10:00

Több tíz millió forint értékű támogatást nyertek a megye intézményei

Nyolc általános iskola jövőbeli fejlesztéseiről számoltak be csütörtökön egy-egy sajtótájékoztatón Dégen és Székesfehérváron.

Szanyi-Nagy Judit

Varga Gábor országgyűlési képviselő, Horváth Tamás, Tác polgármestere és Gárdonyi Sándorné, Dég polgármestere a dégi sajtótájékoztatón (balról jobbra)

Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Fejér megye ötödik számú választókerületében négy intézmény újul meg várhatóan 2018 áprilisától kezdődően. Az enyingi Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola 23,1 millió forint, a dégi Dr. Kovács Pál Általános Iskola és AMI 30,1 millió forint, a táci Gorsium Általános Iskola szintén 30,1 millió forint, míg a Lepsényi Fekete István Általános Iskola és AMI 20 millió forint értékű támogatást nyert.

A sajtótájékoztatón Török Szabolcs tankerületi igazgató kiemelte: terveik szerint a 2018-19-es tanévet a megújult környezetben kezdhetik a tanulók.

- 2010 óta a fő csapásirányunk a család. Ma már azokat a nevelési-oktatási intézményeket is erősíteni tudjuk, amelyek a családok segítői – mondta Varga Gábor országgyűlési képviselő.

Tóth Andrea, Lepsény jegyzője, Viplak Tibor, Enying polgármestere, Török Szabolcs tankerületi igazgató, Varga Gábor országgyűlési képviselő, Horváth Tamás, Tác polgármestere és Gárdonyi Sándorné, Dég polgármestere a dégi sajtótájékoztatón Fotós: Szanyi-Nagy Judit

Az elöljárók – Gárdonyi Sándorné, Dég polgármestere, Horváth Tamás, Tác polgármestere, Tóth Andrea, Lepsény jegyzője, Viplak Tibor, Enying polgármestere – köszönetet mondtak a képviselőnek és a tankerületnek.

A kora délutáni órákban Székesfehérváron ismertették Fejér megye második számú választókerületének nyerteseit, melyek közül Polgárdi már támogatásban részesült, a móri pályázat pedig még a bírálati szakaszban van. A Bakonycsernyei Általános Iskola és AMI 78,1 millió forint, a Bodajki Általános Iskola 46,1 millió forint, a Sárszentmihályi Zichy Jenő Általános Iskola 32,1 millió forint és a polgárdi Széchenyi István Általános Iskola, Gimnázium és AMI 432,8 millió forint értékű támogatást nyert.

- Az itt ülők számára a gyermek a legfontosabb. Ha a gyermekek és oktatóik jó körülmények között dolgozhatnak, a jövő zálogai megfelelő pályára tudnak majd állni – hangsúlyozta beszédében Törő Gábor országgyűlési képviselő.

Az érintett települések vezetői – Kalmár Tibor, Sárszentmihály polgármestere, Nyikos László, Polgárdi polgármestere, Turi Balázs, Bakonycsernye polgármestere, Wurzinger Lóránt, Bodajk polgármestere – már sokat megtapasztaltak, küzdöttek iskoláikért. Most nagy fejlődés előtt állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában