Pályázat

2017.09.22. 08:20

Ercsi diákjainak produkciója egy tánc az elfogadásért

Ercsiben érzékenyítő program részesei lehettek kedden az Eötvös József Általános Iskola diákjai.

Bokros Judit

A tánc közös nyelve összehozta az ép és sérült fiatalokat a jó hangulatú programon

Fotó: Nagy Norbert

Az intézmény négy alkalmas programot állított össze, ennek első része volt mai, Hihetetlen nap című.

Orth László igazgató elmondta: a martonvásári Pápay Ágoston iskolából értelmileg akadályozott tanulók, a helyi Kossuth iskolából tanulásban akadályozott gyermekek érkeztek hozzájuk. A cél az lenne, hogy a gyerekek társként és ne más, különleges emberként kezeljék a fogyatékkal élőket. Ezért közös produkció létrehozásán munkálkodhatnak egy-egy ilyen nap során. Az iskola a programmal pályázott a Salva Vita Alapítvány Adj egy ötöst! című pályázatára, s bekerült az 50 kiválasztott közé. Ezért érkezett hozzájuk Fejes-Martinez Krisztina projektkoordinátor az alapítványtól, aki segítette a játékos munkát. Ha az ercsiek pályaműve – ami már a közös munka eredményét, egy tánc létrehozását mutatja be – bekerül a legjobb 10 közé, akkor 400 ezer forintot kaphat az iskola.

A tánc közös nyelve összehozta az ép és sérült fiatalokat a jó hangulatú programon
Fotós: Nagy Norbert

A fiatalok Nemecsek Levente és Mihovics Márta pedagógusok segítségével állították össze az integrált táncos műsort, amit délután vendégekkel az egész iskola előtt bemutattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában