Jó szívvel, jó helyre

2017.11.23. 10:57

Átadták a Szent Erzsébet heti adományokat a gyerekek Fehérváron

Szerda kora délután érkeztek a dobozba zárt adományokkal teli autók a székesfehérvári Kríziskezelő Központ nappali szolgáltató centrumának udvarára.

Borsányi Bea

A Szent Imre Általános Iskola tanulói átadták a krízisközpontban az adományokat Fotó: Koppán Viktor

A kisebb-nagyobb dobozokat felnőtt segítséggel szorgalmas iskolások hordták be az épületbe, ahol aztán Zsabka Attila, a központ vezetője mondott köszönetet a Szent Imre Általános Iskola igazgatójának, Csák Lajosnak és az intézmény diákjainak. A két intézmény közötti együttműködés olyan régi, hogy maga az igazgató sem emlékszik vissza, mikor is kezdődött pontosan. A Szent Erzsébet héten összegyűlt tartós élelmiszerek krízisközpontnak történő adományozása nagyjából öt évre nyúlik vissza.

– Sokáig kerestük, hol is lehetne jó helyen a Szent Erzsébet heti gyűjtésünkből összejött adományok helye, míg végül rátaláltunk a hajléktalanokat segítő intézményre. A gyűjtés és felajánlás a nálunk tanuló diákok szüleinek segítő szándéka és az iskola kezdeményezésének szerencsés egymásra találása. Örömmel ajánljuk fel az összegyűlt tartós élelmiszereket a hajléktalanoknak évről évre – mondta el az eseményen Csák Lajos. Arról, hogy pontosan kik kapnak az adományból már Zsabka Attila, a központ vezetője beszélt:

A Szent Imre Általános Iskola tanulói átadták a krízisközpontban az adományokat Fotó: Koppán Viktor

– A konzerveket a téli időszakban, március végéig elsősorban az utcai ellátottaknak viszik ki az utcai szolgálat munkatársai tea-járat során, illetve amikor ezt szükségszerűnek látják. Az egyéb tartós élelmiszerek, amelyeket inkább főzéshez lehet használni, a Palotai úton lévő Családok Átmeneti Otthonába, közismertebb nevén az anyaotthonba kerülnek. Az adományok átadását követően az iskola külön kérésére a diákoknak lehetőségük nyílott arra, hogy megtekintsék, körbejárják a Kríziskezelő Központ épületét és megnézzék, kik az ellátottak, milyen helyen élnek, vagyis kiknek gyűjtenek évről évre. A látogatástra történő felkészülés már az iskolában megkezdődött, hiszen a tanárok és a szülők is beszélgettek a gyerekekkel a hajléktalanokról és a helyzetükről.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy ilyen módon érzékenyítsék a gyerekeket a hajléktalanság problémájával kapcsolatban – tette hozzá zárásként Zsabka Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában