Állásbörze és Felsőoktatási expo

2017.09.22. 07:30

Cégek és egyetemek testközelből az állásbörzén

A végzős középiskolásoknak és az álláskeresőknek is ajánlott rendezvény az október 16-án megrendezendő felsőoktatási expó és az október 17-ei állásbörze.

Szanyi-Nagy Judit

Mészáros Attila alpolgármester beszélt a felsőoktatási expóról és az állásbörzéről, melyet október 16-17-én tartanak

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A felsőoktatás megerősítése, bővítése a város egyik fontos stratégiai fejlesztési pontja. Ma már három – duális képzést is nyújtó – felsőoktatási intézmény található Székesfehérváron: az Óbudai Egyetemen belül az Alba Regia Műszaki Kar, a Budapesti Corvinus Egyetem első vidéki kampusza, ahol gazdasági szakembereket képeznek, valamint a Kodolányi János Főiskola képzései. Az október 16-17-én megrendezendő felsőoktatási expón és állásbörzén az érdeklődők megismerhetik mindhárom felsőoktatási intézmény képzési kínálatát, s egyúttal a duális képzésben részt vevő cégeket is, például a mérnöki vagy a gazdasági területekről. – Idén először a Fejér Megyei Hírlappal közösen szervezzük meg a rendezvényt, hiszen amellett, hogy a hírlap már több alkalommal sikeres állásbörzét rendezett, a duális partnerek és az állásbörzén megjelenő cégek között viszonylag nagy az átfedés.

Mészáros Attila alpolgármester beszélt a felsőoktatási
expóról és az állásbörzéről, melyet október 16-17-én tartanak
Fotós: Koppán Viktor Dávid

Így, míg az első napi expó kifejezetten a középiskolák végzőseinek ajánlott, addig a második napon a székesfehérvári és környékbeli álláskeresőknek is tudunk jó lehetőségeket nyújtani – részletezi Mészáros Attila, kiemelve: – Mindez persze nem jelenti azt, hogy a diákok ne látogathatnának el a rendezvényre mindkét nap, sőt: a cégek a második napon a diákmunka-lehetőségekkel készülnek az érdeklődőknek. Székesfehérvár ugyanis az ország egyik kiemelkedő gazdasági erőcentruma: jó logisztikai hálózattal, kiemelt helyi infrastruktúrával és heterogén ipari szerkezettel rendelkezik. Azonban a továbbfejlődés egyik gátja a munkaerőhiány – ez ellen is küzdünk most.

A kiállítók a helyszínen, az Alba Regia Sportcsarnokban mindkét nap 13 és 18 óra között várják az álláskeresőket, a diákokat, valamint a szülőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában