Kápolnásnyék

2017.09.12. 20:00

Mindenki megcsodálja az óriási, festett szalmakutyát a főtéren

Felvételünkön csaknem félszáz gyermek örül a szalmakutyának, amelyet Kápolnásnyék főutcáján építettek a művészek. A nagy mennyiségű szalmabálákat Ispán József adta a községnek az ünnepre.

E. Várkonyi Péter

A Kápolnásnyéki Napsugár Óvoda félszáz gyermeke vette „birtokba” a szalmakutyát

Fotó: E. Várkonyi Péter

- Az összeszokott, alkotó csapat minden évben valamilyen szalmás meglepetéssel készül a gyermekeknek. Harmadik esztendeje építjük már a mesefigurákat, így hagyományt is teremtettünk ebből a művészetből. Tavaly egy hatalmas mackó volt Kápolnásnyék látványossága.

- Sok szeretettel, és tiszta szívvel készülnek ezek a szalmaépítmények, reménykedve abban, hogy mosolyt tudunk csalni az emberek arcába – mondta lapunknak Istvánovits Renáta az önkormányzat munkatársa, az ötletgazda. Autósok, gyalogosok egyaránt csodálva bámulják a tökéletes színre festett, óriási alkotást, a gyermekek önfeledt vidámsággal kérik szüleiket, hogy fotózzák le őket a figurával.

A Kápolnásnyéki Napsugár Óvoda félszáz gyermeke vette „birtokba” a szalmakutyát
Fotós: E. Várkonyi Péter

Minden esztendőben a Mihály-napi rendezvény előtt készítik el a figurát a helyiek. Az idei Mihály-nap szeptember 22-23-ra esik, így már most aktuális lett az „építés”.

Idén az önkormányzat ehhez az eseményhez csatolta a tíz Nyék nevű település találkozóját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában