közösségellenes viselkedés

2019.02.19. 08:38

Súlyos dolgok derültek ki a Budai úti lövöldöző kapcsán

A Budai úti lövöldöző alkohol és gyógyszer hatása alatt lövöldözött tavaly a szemközti buszmegállóban lévő emberekre. Az ügyészség a napokban fegyházbüntetést indítványozott.

S. Töttő Rita

Forrás: Pixabay

A Székesfehérvári Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő férfivel szemben, aki tavaly április 16-án, az általa bérelt Budai úti lakás ablakából, egy engedély nélkül tartott légfegyverrel öt – köztük négy kiskorú – emberre célzott lövést adott le.

A nyomozás során kiderült: ezen az áprilisi napon a férfi nyugtató hatású gyógyszereket vett be és szeszes italt fogyasztott. Ott István, a Fejér Megyei Főügyészség megbízott főügyésze a Fejér Megyei Hírlapnak küldött nyilatkozata szerint ilyen állapotban adta le a célzott lövéseket az általa bérelt hetedik emeleti lakás ablakából, egy engedély nélkül tartott lőfegyvernek minősülő, távcsővel felszerelt légpuskából. A szándéka pedig nem volt más, mint hogy testi sértést okozzon a szemközti bevásárlóközpont előtt elhaladó, az autóbuszmegálló irányába gyalog közlekedő, illetve ott várakozó 5 sértettre. A meglőtt emberek közül hárman könnyű személyi sérülést szenvedtek, mégis kimondható volt, hogy valamennyien szenvedhettek volna súlyosabb sérülést is.

Az ügyészség „kihívóan közösségellenes garázda cselekményként” aposztrofálta a vádlott tettét, amelyet nem mellesleg Székesfehérvár egyik legforgalmasabb csomópontjánál hajtotta végre – közelében egészségügyi és oktatási intézményekkel, bevásárlóközponttal. Nem véletlen, hogy tette a város lakóiban megbotránkozást, riadalmat keltett, a köznyugalmat súlyosan megzavarta. Mindezért az ügyészség vádiratában végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A férfi által elkövetett bűncselekményeket a Büntető Törvénykönyv 12 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel rendeli büntetni.

Előzmények:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-pszichiater-szerint-veszelyes-szemelyisegtipus-lehet-a-legpuskas-2308075/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/budai-uti-lovoldozes-lezarult-a-nyomozas-2764003/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/lovoldozes-utan-a-lakok-nem-nyugodtak-2303379/

https://www.feol.hu/orszag-vilag/fenyes-nappal-lottek-meg-ket-lanyt-szekesfehervaron-2306543/

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában